KNX inteligentní elektroinstalace

Vše začíná od prvotní konzultace:

Přijměte pozvání do našeho ukázkového domu na adrese Urešova 11, Praha 4 – Kunratice, kde Vám předvedeme veškeré možnosti systému KNX a ukážeme široký sortiment designových vypínačů JUNG.

 

 

Výhody systému KNX:

JISTOTA – Systém KNX je v současnosti považován za nejlepší celosvětový otevřený standard pro inteligentní řízení všech typů budov – průmyslových, obchodních, nebo bytových. Celosvětový a desítkami let ověřený standart vám přináší jistotu, že vaše inteligentní elektroinstalace bude aktuální i za mnoho let. Systém je již téměř 30 let používán, neustále doplňován aktuálně technicky nejvyspělejšími řešeními. Přitom je vždy zaručena součinnost mezi těmi nejstaršími i nejnovějšími přístroji ve společné instalaci.

SPOLEHLIVOST – KNX je decentralizovaný systém, tzn. nemá centrální řídící jednotku. Veškerá zařízení jsou zcela autonomní, vzájemně propojena a komunikují s ostatními členy systému KNX. Tím je dosaženo mimořádně vysoké spolehlivosti.

Oproti tomu u centralizovaných sběrnicových systémů má problém s centrální jednotkou vliv na celou instalaci, v nejhorším případě celá instalace přestane fungovat. Dokonce jen aktualizovat centrální jednotku by v nejméně příznivém případě mohlo ohrozit správnou činnost celé instalace.

FLEXIBILITA – Výměna, přidání nebo odebrání přístrojů má u decentralizovaného systému KNX jen zanedbatelný vliv na funkčnost instalace jako celku.

BEZPEČÍ – Všechny komponenty JUNG KNX jsou vyrobeny ve standardu KNX SECURE, který zajišťuje šifrování telegramu algoritmem AES128 a spolehlivě tak zabraňuje případným útočným scénářům zvenčí.

 

 

 Co Vám systém JUNG KNX přinese a co vše je možné ovládat:

Důležitými aspekty jsou komfort, pohodlí, bezpečnost, hospodárnost, úspora energií a moderní, reprezentativní design.

Systém KNX na základě aktuální situace a vašich požadavků řídí osvětlení, vytápění, klimatizaci, ventilaci, stínící techniku (rolety, žaluzie, markýzy, vnitřní závěsy), ohřev teplé vody, vyhřívání bazénu. Podle venkovní vlhkosti řídí zavlažování zahrady. Komunikuje s elektronickým zabezpečovacím systémem (EZS) – při zastřežení objektu provádí kontrolní zhasnutí všech světelných okruhů, žaluzie nastaví do požadované polohy a v případě delší nepřítomnosti simuluje v objektu přítomnost osob. Systém KNX dokáže i komfortně ovládat multimediální zařízení a distribuovat zvuk a obraz do požadovaných místností.

Se systémem KNX dosáhnete výrazných energetických úspor, a tím šetrnosti k životnímu prostředí, vysoké úrovně bezpečí, díky ovládání přes chytré telefony a tablety naprostého pohodlí, zábavy v té nejvyšší kvalitě a v neposlední řadě významného zhodnocení celé nemovitosti.

OSVĚTLENÍ

Přepínejte světlo individuálně pro danou situaci a vytvořte tak vždy vhodnou náladu.

TEPLOTA

Pohodlná teplota a energetická účinnost s individuálním ovládáním pro každou místnost podle vašich potřeb.

BEZPEČNOST

Dostávejte upozornění na nebezpečí, ať jste kdekoli: vloupání, požár, kouř, plyn a voda.

KLIMA V MÍSTNOSTI

Větrání, topení a žaluzie inteligentně spolupracují a zajišťují tak dokonalé klima.

OVLÁDÁNÍ MARKÝZY

Ovládejte markýzy jednoduše podle svých potřeb pomocí automatických senzorů jasu, větru a deště.

KONTROLA

Když odcházíte z domu nebo jdete spát, ujistěte se, že všechna okna a dveře jsou zavřené a elektrická zařízení jsou vypnutá.

ŽALUZIE

Ovládejte žaluzie dle svého uvážení nebo automaticky na základě jasu, času apod.

ČASOVO ŘÍZENÉ PŘEPÍNÁNÍ

Ovládejte světlo, teplotu, žaluzie a domácí spotřebiče automaticky a používejte nejekonomičtější tarify

HUDBA

Díky multiroomingu poslouchejte svou oblíbenou hudbu v celém domě, ať jste v kterékoli místnosti.

Designové ovládací prvky JUNG KNX:

Všechna JUNG KNX tlačítka mají integrované teplotní čidlo.

Na hmatníky KNX tlačítek lze tisknout a gravírovat symboly.

JUNG KNX tlačítka se vyrábí v provedení F10, F40, F50 (viz níže) a ke každému z těchto provedení je možné vybírat rámečky ze všech designových řad JUNG.

Řada F10

zahrnuje KNX tlačítka 1-násobná až 2-násobná.

Intuitivní a všestranné ovládání

Řada F40

zahrnuje KNX tlačítka 1-násobná až 4-násobná a KNX termostat.

Ovládání pomocí velkých tlačítek

Řada F50

zahrnuje KNX tlačítka 1-násobná až 4-násobná a KNX termostaty.

S velkou popisovací plochou

KNX RF

bezdrátové KNX) v řadách F40 a F50